Страница 5 от 35 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна
Показване на резултати 81 до 100 от 692

Тема: Култура, Администратори, Заселници,Дворец/Резиденция,Столица

  1. #81
    Заселник
    Регистриран на
    септември 2007
    Мнения
    4

    По подразбиране

    а на мене ми иска 15 ниво дворец пък сега ... и предполагам нужните културни точки.

    Кое генерира най-много културни точки (след двоерца и след платените купони от кметството имам предвид)

  2. #82
    Паладин XuHuH's Avatar
    Регистриран на
    юни 2007
    Местонахождение
    София
    Мнения
    142

    По подразбиране

    Building Level 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

    Culture points per building

    Woodcutter 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Clay Pit 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Iron Mine 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Cropland 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Sawmill 1 1 2 2 2
    Brickyard 1 1 2 2 2
    Iron Foundry 1 1 2 2 2
    Grain Mill 1 1 2 2 2
    Bakery 1 1 2 2 2
    Warehouse 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Granary 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Blacksmith 2 3 3 4 5 6 7 9 10 12 15 18 21 26 31 37 44 53 64 77
    Armoury 2 3 3 4 5 6 7 9 10 12 15 18 21 26 31 37 44 53 64 77
    Tournament Square 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Main Building 2 3 3 4 5 6 7 9 10 12 15 18 21 26 31 37 44 53 64 77
    Rally Point 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Marketplace 4 4 5 6 7 9 11 13 15 19 22 27 32 39 46 55 67 80 96 115
    Embassy 5 6 7 8 10 12 14 17 21 25 30 36 43 51 62 74 89 106 128 153
    Barracks 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Stable 2 3 3 4 5 6 7 9 10 12 15 18 21 26 31 37 44 53 64 77
    Workshop 4 4 5 6 7 9 11 13 15 19 22 27 32 39 46 55 67 80 96 115
    Academy 5 6 7 8 10 12 14 17 21 25 30 36 43 51 62 74 89 106 128 153
    Cranny 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6
    Town Hall 6 7 9 10 12 15 18 21 26 31 37 45 53 64 77 92 111 133 160 192
    Residence 2 3 3 4 5 6 7 9 10 12 15 18 21 26 31 37 44 53 64 77
    Palace 6 7 9 10 12 15 18 21 26 31 37 45 53 64 77 92 111 133 160 192
    Treasury 10 12 14 17 20 24 29 34 41 50
    Trade Office 4 4 5 6 7 9 11 13 15 19 22 27 32 39 46 55 67 80 96 115
    Great Barracks 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Great Stable 2 3 3 4 5 6 7 9 10 12 15 18 21 26 31 37 44 53 64 77
    City Wall 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Earth Wall 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Palisade 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Stonemason 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Brewery 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Trapper 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Hero's Mansion 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Great Warehouse 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Great Granary 1 1 2 2 2 3 4 4 5 6 7 9 11 13 15 18 22 27 32 38
    Wonder of the World 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

  3. #83
    Легионер sparto_'s Avatar
    Регистриран на
    ноември 2007
    Мнения
    46

    По подразбиране

    имам въпросче:
    Има ли разлика от това да основа 2 града от една резиденция и това да основавам от всеки следващ град с резиденция 10то ниво друг град?

  4. #84
    Легионер
    Регистриран на
    август 2007
    Мнения
    40

    По подразбиране

    Цитат Първоначално Добавил sparto_
    имам въпросче:
    Има ли разлика от това да основа 2 града от една резиденция и това да основавам от всеки следващ град с резиденция 10то ниво друг град?
    Да основеш два града от една резиденция излиза много по-скъпо като рес, заради цената на нива 11-20 на резиденцията.

    Иначе няма разлика по отношение на основаните градове, ако това питаш.

  5. #85
    Паладин danmama's Avatar
    Регистриран на
    юни 2007
    Местонахождение
    In Natar's legends
    Мнения
    137

    По подразбиране

    Има: изхарчения ресурс за [нова резиденция10 + главна_сграда5 + склад/хамбар] е много по-малко от изхарчения за [резиденция 11-20 + склада/хамбара]

    Освен ресурса - от тактическа гледна точка е много хубаво да имаш 2 сенатора, тренирани в един град, затова там не трябва да си тренирал заселници преди това, за сметка та това,(най-вероятно) ще ти се наложи да правиш Резиденция 20 за сетлери, но това е след третия град и нататъка...

  6. #86
    Легионер sparto_'s Avatar
    Регистриран на
    ноември 2007
    Мнения
    46

    По подразбиране

    то аз съм основал пет града, сега се чудя откаде да развия 6ти..

  7. #87
    Преторианец
    Регистриран на
    ноември 2007
    Местонахождение
    Balkan
    Мнения
    92

    По подразбиране

    Ами от резиденцията на някой стар град :roll:
    Отговорите ми ВИНАГИ съдържат неточности.

  8. #88
    Легионер sparto_'s Avatar
    Регистриран на
    ноември 2007
    Мнения
    46

    По подразбиране

    така и ще направя, просто се чудех дали има разлика затова питах

  9. #89
    Легионер
    Регистриран на
    юли 2007
    Местонахождение
    ХАСКОВО, БЪЛГАРИЯ
    Мнения
    27

    По подразбиране

    Цитат Първоначално Добавил sparto_
    така и ще направя, просто се чудех дали има разлика затова питах
    И според мен е само в ресурсите . :D
    Най - якият форум ! ! ! ---> http://jackitko.lifeme.net/index.htm

  10. #90
    Легионер sparto_'s Avatar
    Регистриран на
    ноември 2007
    Мнения
    46

    По подразбиране

    да осъзнах го, но за жалост късно. Вече направих 2 града от една резиденция... честно казано беше си голяма мъка :cry:

  11. #91
    Преторианец
    Регистриран на
    ноември 2007
    Местонахождение
    Balkan
    Мнения
    92

    По подразбиране

    Една дилемка.Какво ще стане ако съм римлянин и завзема, да кажем галски град?Градът ще стане ли римски, траперът ще се събори ли?Палисадата ще се промени ли?Ами разкритията в академията?Ъпгреидите в ковачниците ще изчезнат ли?
    Отговорите ми ВИНАГИ съдържат неточности.

  12. #92
    Легионер sparto_'s Avatar
    Регистриран на
    ноември 2007
    Мнения
    46

    По подразбиране

    и аз често съм се питал същото. С нетърпение чакам отговора :roll:

  13. #93
    Легионер
    Регистриран на
    октомври 2007
    Местонахождение
    София
    Мнения
    46

    По подразбиране

    ================================================== =
    Една дилемка.Какво ще стане ако съм римлянин и завзема, да кажем галски град?Градът ще стане ли римски, траперът ще се събори ли?Палисадата ще се промени ли?Ами разкритията в академията?Ъпгреидите в ковачниците ще изчезнат ли?
    ================================================== =

    Оградата изчезва след като превземеш геада, трапера изчезва, ъпградите в академията също. Скривалищата крият ресурс колкото за твоята раса. Абе кофти е да завладяваш градове, ама какво да се прави трябва да се драпа нагоре :lol:

  14. #94
    Паладин danmama's Avatar
    Регистриран на
    юни 2007
    Местонахождение
    In Natar's legends
    Мнения
    137

    По подразбиране

    При превземане на град:
    1) Стената пада и новата ще е съобразно расата на новия собственик.
    2) Всички ресърчи и атака/защита ъпгрейди се губят
    3) Галската ккапанджийница пада, чуждите войски пленени там се автоматично освобождават. Ако новия собственик е пак гал - не знам. Предполагам капанждийницата остава.
    4) "Правилото 10%" - Ако атакуващият е по-голям от атакуваният (по популация) то новопревзетият град губи по едно ниво от всички сгради и ресурсни полета.
    Ако сградата е вече на първо ниво - нищо не губи.
    Това е с цел силните играчи да не могат да извадят веднага следващия сенатор от там. Тоест: Силните да не стават още по-силни, а да се намали преимуществото им.
    Така слабите играчи ще имат по-голям стимул да атакуват по-големите от тях, понеже няма да загубят нива на сгради и ще са по-близо до следващото си развитие от този град-нататъка.

    Едит: докат напишаааа...

  15. #95
    Легионер
    Регистриран на
    юли 2007
    Мнения
    24

    По подразбиране

    Какво ще стане ако да речем имам 15 ниво дворец от който съм пуснал 2 града след това го срина и почна да строя резиденция ще ми даде ли в някакъв момент да строя вождове или заселници от резиденцията???

  16. #96
    Легионер
    Регистриран на
    август 2007
    Мнения
    40

    По подразбиране

    Цитат Първоначално Добавил cybera
    Какво ще стане ако да речем имам 15 ниво дворец от който съм пуснал 2 града след това го срина и почна да строя резиденция ще ми даде ли в някакъв момент да строя вождове или заселници от резиденцията???
    Кибернетични, :D :D

    Няма да ти даде. Квотата 'произведени' градове се зачита на града-родител, не на сградата-родител (ако мога така да се изразя). Единствения начин да произведеш нов град от резиденция в такова място е ако ти нулират един от предишните.

  17. #97
    Легионер
    Регистриран на
    юли 2007
    Мнения
    24

    По подразбиране

    Ся аз ако не бъркам от всеки град можеш да произведеш по 3 града така че не би ли трябвало на 20 ниво резиденция да ми даде да пусна 3ти град?

  18. #98
    Легионер
    Регистриран на
    август 2007
    Мнения
    40

    По подразбиране

    Цитат Първоначално Добавил cybera
    Ся аз ако не бъркам от всеки град можеш да произведеш по 3 града така че не би ли трябвало на 20 ниво резиденция да ми даде да пусна 3ти град?
    Не, защото на 20 ниво рез е назначен слота за "втори" град от тоя град, а слот за "трети" има само на двореца.

    Не можеш да го излъжеш. Иначе хората нон-стоп щяха да бутат дворци, да правят резиденции, и така до посиняване.

  19. #99
    Заселник
    Регистриран на
    ноември 2007
    Мнения
    4

    По подразбиране

    имам едно въпросче .. значи става на въпрос за сегашната ми столица ако примерно имам ресурсни полета над 10 ниво и като си направя друг град столица ще ми паднат ли левалите от старата столица ? :S :roll:

  20. #100
    Легионер
    Регистриран на
    септември 2007
    Мнения
    19

    По подразбиране

    Цитат Първоначално Добавил 2fack
    имам едно въпросче .. значи става на въпрос за сегашната ми столица ако примерно имам ресурсни полета над 10 ниво и като си направя друг град столица ще ми паднат ли левалите от старата столица ? :S :roll:
    Да, полетата над ниво 10 ще паднат до ниво 10.

    Тефт:
    За да не оставя клана си в последния ден, ще те изтрая :)
    МХ:
    Ще ви помолим най-учтиво за последен път.

Страница 5 от 35 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследнаПоследна

Правила за публикуване

  • Вие не можете да правите нови теми
  • Вие Не можете да отговаряте.
  • Вие не можете да прикачате файлове
  • Вие не можете да редактирате вашето мнение
  •